Navigácia

  • Biologická olympiáda

    V okresnom kole Biologickej olympiády našu školu úspešne reprezentovali Alica Kubínyiová a Alexandra Bartošová z 8. A. Alexandra sa stala úspešnou riešiteľkou, Alica sa umiestnila na krásnom 2. mieste a postúpila do krajského kola, v ktorom skončila na výbornom 4. mieste. Blahoželáme!

  • Korčuliarsky kurz

    V mesiaci marci sa naši druháci zúčastnili korčuliarskeho kurzu. Žiakom sa venovali skúsení inštruktori a deťom sa korčuľovanie veľmi páčilo. Zaujalo ich aj hokejové múzeum. Posledný deň čakala na každého žiaka medaila a Ľadový diplom za úspešné zvládnutie kurzu.

  • Ladovská zima na Trenčianskom hrade

    Naši žiaci zo 4. B sa na výstave diel Josefa Ladu na Trenčianskom hrade zoznámili so životom a tvorbou tohto významného českého maliara, ilustrátora a autora moderných rozprávok pre deti. Okrem obrazov mali možnosť pozrieť si aj autorove knihy, scénu z filmu o vojakovi Švejkovi, či na vlastné oči vidieť kostýmy, ktoré Josef Lada navrhol do rozprávky Hrátky s čertem. Okrem obohacujúcej výstavy si naplno užili aj slnečné počasie, ktoré celý zážitok len umocnilo.

  • Deň vody

    22. marca 2024 sme si v našej škole pripomenuli Svetový deň vody. Najskôr sme si prostredníctvom školského rozhlasu vypočuli dôležité informácie o vode a jej význame pre všetko živé. Neskôr na nás v školskej jedálni čakala ochutnávka zdravých nápojov a ďalšie aktivity súvisiace s vodou.

  • Daren pre vás

    Marec je mesiacom knihy a nielen tej slovenskej, ale aj anglickej. Náš žiak Daren Klimčo zo 7. C nahral pre všetkých žiakov našej školy malý darček. Jeho angličtina je vskutku obdivuhodná a túto nahrávku príbehu o malej rybke venuje vám. 

    Daren pre Vás (youtube.com)

  • Viem, kde žijem

    V mesiaci marci sa žiaci 4. oddelenia ŠKD tvorivo zapojili do aktivít na tému Viem, kde žijem. Nielenže sa naučili piesne o Trenčíne, ale aj kreatívne ilustrovali jednu z nich - Na trenčianskom moste fialôčka rastie. Vyrobili aj fialky z krepového papiera. Ich maľované piesne nájdete na nástenke pri hlavnom vchode A. Pozývam vás pozrieť si ich originálne prevedenie. Autorom kresby Trenčianskeho hradu je Michal Gago z 2. D. Všetkým zúčastneným deťom z nášho klubu ďakujem.

    Eunika Ciesarová

  • Oznámenie o riaditeľskom voľne

  • Zápis žiakov do 1. ročníka

  • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

    Veľkú radosť nám 4. marca 2024 urobili naši recitátori. V obvodnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín dosiahli krásne úspechy.

    I. kategória

    Poézia: Radovan Bartaloš, 3. D - účastnícky diplom,

    Próza: Dorian Javorek, 3. A - 3. miesto

    II. kategória

    Poézia: Timotej Sedláček, 6. B - 3. miesto

    III. kategória

    Poézia: Frederik Martinus, 8. B - 1. miesto s postupom do okresného kola

    Próza: Filip Čulák, 8. A - 1. miesto s postupom do okresného kola

               Sofia Miškolciová, 9. B - 2. miesto s postupom do okresného kola

    Srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie krásne úspechy v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 4. apríla 2024 v Melčiciach - Lieskovom.

  • Pozvánka na Deň otvorených dverí

  • Víťazstvo vo vybíjanej

    Dňa 27. 2. 2024 sa žiačky 7. B, 7. C a 6. C zúčastnili základného kola turnaja vo vybíjanej. Po víťazstvách nad ZŠ Východnou a ZŠ Melčice - Lieskové získali prvé miesto a vybojovali si postup do okresného finále. To sa bude konať 11. marca a všetci im budeme držať palce.

  • Exkurzia v kryte CO

    13. februára 2024 navštívili žiaci 6. B a 4. B školiace stredisko Dobrovoľnej civilnej ochrany v Trenčíne. Žiaci absolvovali zaujímavú prednášku o civilnej ochrane a prezreli si kryt CO. Dozvedeli sa, ako správne poskytovať prvú pomoc človeku v ohrození a tiež to, ako komunikovať prostredníctvom vysielačky. Následne si získané poznatky mohli vyskúšať aj v praktických činnostiach. Všetci žiaci boli nadšení! Naše poďakovanie patrí Mgr. Adriane Kováčovej a všetkým dobrovoľníkom z Dobrovoľnej civilnej ochrany v Trenčíne. Ďakujeme!

  • Zábavné popoludnie v Jump Centre

    V pondelok 29. januára 2024 sa žiaci 8. A triedy vybrali do Jump Centra v Drietome. Akciu si pre spolužiakov pripravili Timo a Šimon. Deti si popoludnie plné zábavy užili a niektorým sa podarilo skočiť aj ich prvé salto.

  • Dejepisná olympiáda

    Na začiatku februára sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Veľký úspech dosiahol Tomáš Harvan zo 6. C, ktorý sa stal víťazom kategórie určenej pre šiesty ročník. Na krásnom 5. mieste skončila Lujza Košová zo 7. B a úspešnými riešiteľmi sa stali Michal Jánsky a Matej Končír z 9. B. Blahoželáme!

  • VŠETKOVEDKO

    Všetkovedko je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov I. stupňa základnej školy. Tento rok sa uskutočnil už 15. ročník a prvýkrát mohli riešiť aj žiaci 1. ročníka. Žiaci našej školy sa zapojili do súťaže 28. novembra 2023. Súťažilo 106 žiakov, z toho 36 prváčikov. Všetkovedkov test obsahoval otázky z vlastivedy, prírodovedy, prvouky, slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka, informatiky, hudobnej, výtvarnej a dopravnej výchovy. Cieľom súťaže bolo dopriať deťom radosť z hry, súťaženia a úspechu.

    Po zverejnení výsledkov na konci januára sa deti dočkali a priniesli domov diplomy a odmeny od Všetkovedka. Medzi 30 % najúspešnejších patrilo 55 žiakov a získali titul Všetkovedko. Všetkovedkovým učňom sa stalo 51 žiakov.

    Prváci zvládli svoju premiéru výborne a až 14 z nich získalo plný počet bodov. Titul Všetkovedka získali: T. Margetín, A. Baňár, N. Plevák, A. Žáčiková, K. Kuzmová, T. Müllerová, J. Suchý, A. Remšík, M. Pavlík, J. Košťál, J. Janega, S. Vrkoč (1. A), M. Lukáčová, K. Kubínyi, P. Ölvecká, T. Pašš,  M. Szabo, CH. Gavendová (1. B), M. Babinec, S. Hruboš, A. Ondrášková (1. C), J. Klačman, M. M. Fraňo (1. D).

    Najúspešnejšími v 2. ročníku boli A. Bončo, L. Bebjaková, S. Kameništiak, A. Bartalošová, M. Rypák, O. Bebjak (2. A), M. Šajdík (2. D), B. Baginová, J. Kabasová (2. B) – najúspešnejšia žiačka v kategórii 2. - 4. ročník.

    Najúspešnejšími v 3. ročníku sa stali D. Javorek, D. Zimková, O. Velčková, H. Michalíková, A. Kubica, N. Strempeková, T. Matuška (3. A), S. Šedíková, L. Ölvecká (3. B), M. Bušfyová, N. Jindřichová (3. C), M. Duláková, L. Dzúrik, D. Vavrová, A. Pavlíková, R. Bartaloš (3. D), B. Lišková (3. E).

    Vo 4. ročníku boli najúspešnejší L. Slivoňová, R. Barka, O. Barták, Huai - Jou Chen (4. A), D. Vojtech, E. Prievozníková (4. C).

    Srdečne blahoželáme všetkým účastníkom súťaže Všetkovedko.   

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – školské kolo

    Školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnilo 25. januára 2024 (I. kategória) a 30. januára 2024 (II. a III. kategória).


    Víťazmi školského kola sa stali:

    Poézia

    I. kategória:

    1. miesto - Radovan Bartaloš, 3. D s postupom do obvodného kola

    2. miesto - Huai - Jou Chen, 4. A, Matej Filip, 4. B                       

    3. miesto - Sonja Hajšová, 4. B, Richard Balga, 3. B

    II. kategória:

    1. miesto - Timotej Sedláček, 6. B s postupom do obvodného kola
    2. miesto - Nela Cepková, 5. B
    3. miesto - Samuel Krištofík, 6. C

    III. kategória:

    1. miesto - Frederik Martinus, 8. B s postupom do obvodného kola
    2. miesto - Hanka Kokešová, 7. C, Hana Štefániková, 7. B
    3. miesto - Katarína Horková, 7. C


    Próza

    I. kategória:

    1. miesto - Dorian Javorek, 3. A s postupom do obvodného kola

    2. miesto - Natália Lišková, 4. C

    3. miesto - Lukáš Potoma, 4. A


    II. kategória:

    1. miesto - neudelené
    2. miesto - Zoe Gottvaldová, 6. B
    3. miesto - Adela Jenčová, 5. A

    III. kategória:

    1. miesto - Sofia Miškolciová, 9. B s postupom do obvodného kola
    2. miesto - Lucia Hrizová, 8. C
    3. miesto - Sofia Sánchez Mičová, 7. C, Jakub Ševčík, 7. B

    Víťazi jednotlivých kategórií postúpili do obvodného kola, ktoré sa uskutoční v budove Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne. Automaticky postupuje aj vlaňajší víťaz obvodného kola Filip Čulák z 8. A.
              

  • Karneval

  • Lyžiarsky výcvik našich siedmakov v Telgárte

  • Participatívny rozpočet ZŠ Kubranská - výsledky hlasovania

    A víťazmi sa stávajú...

    1. Lavičky a koše pred školou

    2. Renovácia školského altánku

    3. Záchranná krabička

    4. Autobusová tabuľa a hodiny na chodby

    Keďže všetky žiacke projekty sú pre školu potrebné a majú pre nás veľký význam, škola sa rozhodla v priebehu školského roka podporiť a zrealizovať aj zvyšné dva projekty - Obnova skleníka a Kvetinka do každej triedy.

    Ďakujeme všetkým zúčastneným.

  • Vianočné prianie

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kubranská 80, 911 01 Trenčín
    Kubranská 80
    911 01 Trenčín

    Poloha vchodu do areálu školy:
    N 48º 53.600´, E 018º 04.732´
  • sekretariát: +421327434008

    vedúca ŠJ: 0911046615

Fotogaléria